Izbornik|

Kulturna događanja u Gradu Slunju vezuju se uz prigodne datume i obljetnice važnijih događaja, tako da su neka već postala tradicionalna. Pored zanimljivih dječjih priredbi, poput Dječjeg maskembala, Dječjeg festivala, obilježavanja blagdana Svetog Nikole, Majčinog dana i Dana obitelji, Slunj se diči i mnogobrojnim kazališnim predstavama za djecu i odrasle.

Posebni naglasak daje najposjećenija kulturno – zabavna manifestacija “Koranski susreti”, koji se održavaju krajem srpnja i početkom kolovoza, u sklopu koje se može izdvojiti „Izložbeni korzo“ na kojem, pored domaćih KUD-ova, OPG-a, izrađivača suvenira, starih alata i domaćih delicija, svoju baštinu i kulturu predstavljaju i drugi krajevi Lijepe naše te susjednih nam država BiH te Italije.

Pozornost privlače i likovne kolonije, koje se u Slunju održavaju od 70-tih godina prošlog stoljeća i na kojima sudjeluju mnogobrojni hrvatski i svjetski eminentni slikari, a koji se, oduševljeni nezapamćenim prirodnim raznolikostima, iznova vraćaju i traže inspiraciju.

Prepoznatljiv kulturni događaj, svakako su „Folklorni susreti Korduna“, koji se svake godine organiziraju u jednom od mjesta iz kojeg dolazi kulturno-umjetničko društvo, a koje je domaćin te godine (Lađevac, Cvitović, Rakovica, Cetingrad, Slunj, Blagaj), i veže se uz središnju svetkovinu toga mjesta.

Close Search Window