Vijesti|

Danas smo u našem gradu ugostili učenike Glazbene škole Karlovac, Srednje škole Duga Resa i Srednje škole Slunj koji su, u sklopu Projekta „Klasika na vodi, Slunj 2023.“, u suradnji s ostalim pridruženim partnerima na Projektu, među kojima je i Grad Slunj, održali glazbene koncerte, radionice i prezentacije na nekoliko različitih mjesta u Slunju i Rastokama.

Događanje je započelo na mostu sv. Ivana Nepomuka gdje su okupljenu publiku, izvođače i sve učenike škola pozdravile ravnateljica Glazbene škole Karlovac Snježana Mrljak, gradonačelnica grada Slunja Mirjana Puškarić te zamjenica županice Karlovačke županije Vesna Hajsan Doliran.

Uoči Svjetskog dana harmonike, polaznici Glazbene škole Karlovac su na mostu sv. Ivana Nepomuka održali „HarmoniKA festival“, a u prijepodnevnim satima, ispred Turističko informativnog centra, održan je koncert učenika na raznim instrumentima kao što su klavir, violina, udaraljke…

Kasnije, u poslijepodnevnim satima,  ispred Istraživačke stanice Javne ustanove „Natura Viva“, održani su koncerti na instrumentima violina i gitara, obzirom da je rijeka Slunjčica tu ipak malo tiša.

 Svi posjetitelji i učenici imali su priliku sudjelovati u edukativnoj šetnji „Udahnite ljepote Slunjčice“, u organizaciji Javne ustanove „Natura Viva“.

Nositelj ovog hvale vrijednog projekta, čiji je cilj jačanje kompetencija učenika i razvijanja svijesti o mogućnostima razvoja karijere u turizmu te promoviranje zanimanja poput glazbenog instrumentalista, glazbenika teoretičara, pjevača, grafičkog dizajnera, modnog tehničara, medijskog tehničara  i računalnog tehničara, je Glazbena škola Karlovac.

Projekt „Klasika na vodi, Slunj 2023.“ financiran je od Ministarstva turizma i sporta, a partneri na projektu su Srednja škola Slunj i Srednja škola Duga Resa, dok su pridruženi partneri Grad Slunj, Osnovna škola Slunj, Turistička zajednica Grada Slunja, Javna ustanova “Natura Viva”, Slatkovodni akvarij Aquatika, Veleučilište u Karlovcu, Karlovačka županija i Udruga za unapređenje života “Karika” Karlovac.

Close Search Window