Vijesti|

 U sklopu 9. Sajma zimnice i autohtonih proizvoda, Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede Ministarstva poljoprivrede organizirala je 5. ocjenjivanje prehrambenih proizvoda od biljnog podrijetla, koje se održalo u prostorima Ministarstva poljoprivrede u Zagrebu.

Ocijenjeno je 121 uzorak u 9 kategorija, a 5 zlatnih diploma, jednu srebrnu i jednu brončanu diplomu u Slunj su donijeli OPG Milica Gojsović i Slovin d.o.o..

Gospođa Milica Gojsović na svom OPG-u proizvodi razne pekmeze, džemove, sokove, sirupe te se bavi izradom rukotvorina, suvenira, odjevnih predmeta i ženskih modnih dodataka. OPG Milica Gojsović smješten je na adresi Točak 36, a s DC1 privlači zainteresirane goste simpatičnom drvenom kućicom, gdje mogu kušati i kupiti domaće proizvode, suvenire i modne dodatke koje gospođa Milica ručno izrađuje.

Gospođa Gojsović primila je zlatnu diplomu za voćni sok od aronije, srebrnu diplomu za pekmez od šljiva s dodatkom aronije i brončanu diplomu za pekmez od šljiva.

U grad su stigle još 4 zlatne diplome, za koje je zaslužna tvrtka Slovin d.o.o..

Poznatija kao “Prva slunjska tjestenina – ravno iz Rastoka”, tvrtka Slovin pristupila je ocjenjivanju s 4 proizvoda – sitni rezanci, široki rezanci, svrdla i domaći rezanci te za sve proizvode primila izuzetne ocijene, odnosno zlatne diplome.

Tijekom posjeta obitelji Čop, koja se bavi proizvodnjom tjestenine, gradonačelnicu je ugostio Petar, osamnaestogodišnji mladić s dijagnozom iz spektra autizma. Njegova tjestenina već na samom početku proizvodnje osvaja nepca sugrađana i stručnih ocjenjivača. Ideja za proizvodnju tjestenine rodila se tijekom izazovnog razdoblja korona krize, kada je Petar pronašao strast prema vrtlarenju. To je potaknulo njegovu majku, Snježanu Čop, da razmišlja o tome kako proizvode plasirati na tržište i istovremeno produžiti vijek trajanja tog povrća i Petrovog rada. Rođena je ideja – prerada povrća u tjestenini. Danas već Prva slunjska tjestenina prima narudžbe za svoje proizvode putem Facebook stranice https://www.facebook.com/Slovindoo ili putem e-maila: slovindoo@gmail.com.

Gradonačelnica Mirjana Puškarić posjetila je gospođu Gojsović i mladog poduzetnika Petra kako bi im uputila čestitke i zahvalila na izvrsnoj promociji koju čine za Slunj svojim kvalitetnim proizvodima.

Close Search Window