Vijesti|

Dana 3.11. 2017. godine u 19,00 sati u izložbenom prostoru Pučkog otvorenog učilišta Slunj otvorena je izložba pod nazivom VESLAJMO NAŠE RIJEKE, u organizaciji WWF Hrvatska i Pučkog otvorenog učilišta Slunj, posvećena pokojnom Nikoli Živčiću, koji je sudjelovao u akciji NAŠE RIJEKE NAŠE BLAGO

 

Na izložbi je izloženo preko dvadeset fotografija koje su objektivom zabilježili Tomislav Šolić, Damjan Kolarek i Goran Šafarek tijekom ekspedicije na rijekama Krupi, Zrmanji, Korani, Mrežnici, Kupi i Dravi.

Akcija je bila posvećena zaštiti kanjona flore i faune svih rijeka na kojima su predviđeni i neki zahvati, kao izgradnja mini hidroelektrana pa su aktivisti preveslali, prehodali, preplivali svih 6 rijeka i uvjerili se u bisere istih i prirodu koja ih okružuje.

Nikola Živčić bio je jedan od nositelja ove akcije pa je i sama izložba posvećena njemu u čast, a i prikazuje sve ljepote rijeka koje nisu sve ni stale o objektive, a naš Nikola sudionik akcije također je svojim objektivom zabilježio puno prirodnih ljepota slunjskog kraja, njegovih rijeka, šuma i svih prirodnih ljepota koje su vezane uz Slunj i njegov život. 

Izložbu je otvorio zamjenik gradonačelnika Grada Slunja g. Ivan Požega koji je ispred grada pozdravio sve prisutne Slunjanke i Slunjane, ljubitelje prirode, kao i goste, od kojih je nekolicina stigla iz Zagreba na izložbu.

Više o akciji „Naše rijeke naše blago“ i izložbi „Veslajmo naše rijeke“ rekla nam je gđa. Irma Popović, članica WWF-a i voditeljica akcije „Naše rijeke naše blago“ te prisutne upoznala sa cijelim projektom i akcijom. 

Zahvaljujemo se aktivistima WWF na čelu sa gđom. Irmom Popović  na organizaciji tribina koje su održane u Slunju, kao i na organizaciji izložbe koja se može pogledati svakodnevno u Pučkom otvorenom učilištu Slunj od 8,00-15,00 sati.

 (izvještava Ivan Požega)

Close Search Window