Vijesti|

Autor Ivica Lajtner, 18. travnja, pozdravnim govorom otvorio je izložbu pod nazivom „Hrvatski prirodoslovni muzej – Sjećanja” u prostoru Pučkog otvorenog učilišta Slunj.

Pri samom otvorenju izložbe posjetitelji su imali priliku čuti i kratko obraćanje ravnateljice Hrvatskog prirodoslovnog muzeja, Tatjane Vlahović, koja je izrazila zahvalnost Pučkom otvorenom učilištu Slunj i Gradonačelnici Grada Slunja na gostoprimstvu. Posebnu zahvalu uputila je autoru fotografija koji je nakon stradanja muzeja u razornom potresu, u suradnji s Prirodoslovnim muzejom, diljem Hrvatske organizirao izložbe fotografija eksponata Prirodoslovnog muzeja i na taj način pridonio i pridonosi daljnjem poticanju vidljivosti, iako je muzej trenutno zatvoren zbog rekonstrukcije.

Gradonačelnica Grada Slunja, Mirjana Puškarić, u svom je obraćanju naglasila da je suradnja s autorom izložbe započela prije 2 godine te je izrazila zahvalnost na dosadašnjim idejama i doprinosu. Gradonačelnica poziva autora Ivicu Lajtnera i ravnateljicu Hrvatskog prirodoslovnog fakulteta da se ovakav oblik suradnje nastavi i u budućnosti.

Ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Slunj naglašava kako je Gradu Slunju, autor fotografija Lajtner, dosad poznatiji kao fotograf arhitekture, odnosno kao autor triju fotomonografija koje obuhvaćaju i motive Grada Slunja, poput mostova, crkve i slično te naglašava da su fotomonografije dostupne i u našoj Knjižnici i čitaonici Slunj.

Izložbu fotografija „Hrvatski prirodoslovni muzej – Sjećanja” možete posjetiti svakim radnim danom do 3. svibnja, u prostoru Pučkog otvorenog učilišta Slunj.

 

Close Search Window