Izbornik|

Na području Grada Slunja posluje oko 160 poslovnih subjekata, od čega 70 obrta i 89 trgovačkih društava koji se pretežno bave uslužnim djelatnostima.

Promatrano po djelatnostima trgovačkih društava prevladavaju poduzetnici iz područja trgovine (27%) i prerađivačke industrije (20%) te uslužnih i drugih djelatnosti, a kod obrtništva najviše je iz područja uslužnog zanatstva, ugostiteljstva i turizma te trgovine.

Turizam na ovom području ima dugogodišnju tradiciju, budući smo smješteni u blizini Nacionalnog parka Plitvička Jezera i važan smo prometni pravac koji spaja kontinentalni dio Hrvatske sa morem. Postoji značajan potencijal  za razvoj  turizma kao najvažnijeg strateškog pravca razvoja gospodarstva Slunja kako u prirodnim resursima, turističkim lokalitetima, kulturnim vrijednostima i dr. 

Svake godine bilježi se porast broja dolazaka turista iz cijelog svijeta, kao i broja noćenja, što je prepoznalo lokalno stanovništvo, te se sve više domaćinstava bavi iznajmljivanjem soba i apartmana , tako da Slunj raspolaže sa oko 400 ležaja za iznajmljivanje u turizmu. Uz to postoji niz restorana  koji imaju bogatu gastronomsku ponudu, nude usluge smještaja, te ostale turističke usluge, što sve omogućuje posjetiteljima ugodan boravak u Slunju.

Područje Slunja obuhvaća uz turističke lokalitete također i ruralno područje, na kojemu  je registrirano preko 300 poljoprivrednih gospodarstava koja imaju potencijal u proizvodnji autohtonih poljoprivrednih proizvoda i njihovom plasiranju u turizmu. Tako se u ponudi mogu naći domaći pekmezi, med, sirevi, rakije i niz drugih proizvoda ovog kraja. 

Close Search Window