Vijesti|

Gradsko društvo Crvenog križa Slunj provodi besplatnu ljetnu školu plivanja na malom kupalištu na rijeci Korani pod stručnim vodstvom profesorice kineziologije Martine Katić te uz pomoć volontera. Polaznici su djeca u dobi od 5-10 godina. Ukupan broj polaznika je 35-er djece koji su podjeljeni u 3 grupe s obrizom na dob i plivačke sposobnosti.  Prvi sati plivanja već su održani i polaznici su oduševljeni. U realizaciju škole plivanja krenulo se 26.06.2017. godine, a predviđeno trajanje je 12 dana što znači do 08.07.2017.

 

 

Škola plivanja provodi se u okviru projekta „Sigurnost na vodi“ financiranog o Hrvatskog Crvenog križa . Cilj projekta je na zabavan način naučiti djecu osnovne elemente plivnja,  kroz igru i zanimljive plivačke rekvizite pomoći im socijalizirati  se s ostalom djecom i adaptirati na vodu. Vjerujemo da će program imati pozitivan utjecaj na zdravlje, na jačanje samopouzdanja te na pravilan rast i razvoj svakog djeteta.

Nama nije cilj stvoriti olimpijske pobjednike, nego zdravo dijete koje će naučiti i zavoljeti uživanje u plivanju i prakticirati ga na svoje zadovoljstvo cijeli život.

Pristup je individualan, a metode i rekviziti za plivanje prilagođeni dobi i motoričkim sposobnostima svakog djeteta. Program je koncipiran na način da djeca kroz igru i zabavu, te u skladu sa svojim uzrastom i mogućnostima, svladaju tehniku plivanja provodeći razne vježbe plovnosti, klizanja po vodi, pravilnog disanja, rada nogu, skokova i ronjenja.

Odaziv je i više nego zadovoljavajući pa se nadamo da će ovo prijeći u praksu i provoditi se svake iduće godine jer…to je za našu djecu.

Ovim putem se zahvaljujemo DVD-u Slunj, komunalnom društvu Lipa d.o.o. i volonterima koji su  pomogli u pripremi kupališta.

 Ravnateljica Mirjana Puškarić

Close Search Window