Izbornik|

Povodom blagdana Male Gospe održani su Folklorni susreti „Raduj nam se, Slovin grade!“

U 16 sati oko 200 sudionika susreta prošlo je kroz Slunj, od dvorane Srednje škole Slunj, Školskom ulicom, kroz gradski park te ulicom Braće Radić do Trga Zrinskih i Frankopana.

Ispred crkve Presvetog Trojstva načas su se postrojili, a onda su, zajedno sa narodom sudjelovali na Svetoj misi. Misu je predvodio vlč. Josip Šimatović, župnik i čuvar Svetiša hrvatskih mučenika na Udbini.

Župnik je na početku pozdravio KUD-ove i istakao da ovo može samo naša crkva katolička: skupiti najmanju djecu, mlade, one starije u divnom zajedništvu i to okrenute budućnosti. Na kraju je slijedio blagoslov malene dječice po Gospinu zagovoru.

Slavlje iz crkve preselilo se na trg pred crkvom. Folklorne susrete otvorili su domaćini, KUD “Korana” Slunj, njihova Mješovita pjevačka skupina „Lovor“ i gradonačelnik Jure Katić. Iza njih je nastupila Dječja folklorna skupina koja djeluje u sklopu KUD-a “Korana”, koja je posebna razgalila sve prisutne. Iza KUD-a „Korana“ Slunj, nastupio je KUD “Cetingradska tamburica”, koji svojom pjesmom uvijek oduševe. Veliki pljesak su izmamili članovi KUD-a „Graničar“ iz Cvitovića. KUD “Lađevčani” pronijeli su glas o našem kraju diljem domovine, a člansku potporu velikim dijelom daju im Lađevčani koji žive u Zagrebu. KUD “Izvor” Rakovica prati sve događaje u rakovačkoj općini svojom svirkom i pjesmom i šire. Posebni su pljesak izmamili gosti iz Jasenice: njihov KUD “Vila Velebita” odskače originalnošću i ljepotom narodnih nošnji, napjevima i šalama. A najmlađi KUD „Sveti Mihovil“ iz Nikšića, ni najmanje nije zaostao za iskusnima, gromoglasnom pjesmom oduševio je gledatelje.

Nakon završetka programa KUD-ova, publiku je nastavio zabavljati Tamburaski sastav „Krivi dur“.

Close Search Window