Vijesti|

Otvorene su prijave na program usavršavanja za energetske savjetnike

Kako unaprijediti svoja stručna znanja, istovremeno raditi na smanjenju troškova za energiju, promovirati energetsku učinkovitost i pri tome zaraditi? Odgovore na ova pitanja dobit će 10 mladih, nezaposlenih osoba s područja Karlovačke županije, koje se prijave na besplatni i verificirani program usavršavanja: Savjetnici za učinkovitu potrošnju energije u kućanstvima. Program je namijenjen osobama do 25 godina sa završenom minimalno srednjom strojarskom, elektrotehničkom ili građevinskom strukom.

 

Kroz teorijsku i praktičnu nastavu polaznici će naučiti:

  • Kako prepoznati gdje se troši energija i napraviti osnovni energetski pregled
  • Kako prepoznati energetske i novčane uštede u kućanstvu
  • Kako koristiti online aplikaciju za izračunavanje ušteda
  • Kako analizirati podatke o potrošnji i predložiti najbolje mjere za uštede energije i vode
  • Osnove poduzetništva i kako pokrenuti vlastiti biznis.

 Edukacija će se održati u studenom u prostorima Pučkog otvorenog učilišta u Karlovcu,  prijaviti se može na https://goo.gl/i9DLrZ, a za više informacija može se obratiti na contact@zez.coop.

 „Dio je to projekta Dobra energija u društvenom poduzetništvu, kojim Zelena energetska zadruga s partnerom Obrtničkim učilištem u Zagrebu, radi na razvoju zelenog energetskog poduzetništva kroz edukaciju mladih i podršku u osmišljavanju novih poslovnih modela koji uključuju njihovo zapošljavanje“, rekao je Zoran Kordić, upravitelj Zadruge i voditelj projekta te dodao: „Pridruži nam se i budi dio dobre energije!“. Kao energetski savjetnik možeš se zaposliti kroz program javnih radova u svojoj lokalnoj zajednici, savjetovati svoje najbliže i u susjedstvu kako mogu promijeniti svoje navike i plaćati manje račune za energiju, pronaći potencijalne zelene projekte u svojoj lokalnoj zajednici ili iskoristiti stečeno znanje iz poduzetništva i pokrenuti svoj biznis.

Projekt “Dobra energija u društvenom poduzetništvu” financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda te je nastavak uspješno provedene edukacije „Energetski savjetnici za energetski siromašna kućanstva“ koja se 2015. provodila u Koprivničko- križevačkoj županiji.

***

Za dodatne informacije:

Sanela Mikulčić, Zelena energetska zadruga, 099 242 0242, sanela.mikulcic@zez.coop

Maja Katić, Zelena energetska zadruga, 098 160 9115, maja.katic@zez.coop

 

 

Close Search Window