Vijesti|

Nedjeljno poslijepodne smo proveli u Rastokama, gdje smo pod vodstvom gospođe Ivane Bunčić Živčić, vlasnice slastičarne “Diva” u Slunju, zajedno stvarali čaroliju od medenjaka.

U ugodnom društvu, uz kuhano vino, topli čaj i zvuke božićnih pjesama, polaznici radionice su ne samo mijesili, već i pekli i ukrašavali medenjake različitih i zanimljivih oblika. Slatki mirisi i smijeh ispunili su Rastoke, stvarajući nezaboravne trenutke u pripremi ovih ukusnih poslastica.

Ovo je još jedan uspješan adventski događaj koji ostavlja tople uspomene. No, čarolija tek počinje! U ovom tjednu nas očekuje Sveti Nikola u crkvi Presvetog Trojstva u Slunju, u utorak s početkom u 17:00 sati.

Nastavljamo s čarima književnosti u četvrtak, 07.12.2023., na Književnoj večeri s Hrvojem Jurićem u Pučkom otvorenom učilištu Slunj, s početkom u 18:00 sati. Osim književnika, na promociji upoznajte i njegove zanimljive suputnike, Enu i Maxa, dva pustolovna psića. 

Subotnja večer donosi posebno iznenađenje – Djed Božićnjak dolazi u grad! Besplatna predstava za djecu pod nazivom “Neposlušna pahulja” sa sobom dovodi i Djeda božićnjaka s kojim će se djeca, nakon predstave, moži družiti i fotografirati.

KUD-ovi „Graničar“ iz Cvitovića i „Lađevčani“ iz Lađevca, u nedjelju, 10.12., ponovno nas okupljaju u POU Slunj. Zajedničkim plesnim i glazbenim nastupom „Udaje se drugarica naša“ prikazat će tradicionalne svatovske običaje našeg kraja, a u goste stižu i muška pjevačka skupina „Sinovi atara“ te ženska pjevačka skupina „Zwizde“.

Pratite čaroliju adventskog vremena u Slunju i stvarajmo zajedno nezaboravne trenutke radosti i tradicije!

Close Search Window