Dobrodošli na službene stranice Grada Slunja

Slunj posjetili ministrica rada i mirovinskog sustava, gđa. Nada Šikić i ministar branitelja, g. Tomo Medved. Sudjelovali na radnom sastanku kod gradonačelnika, g. Jure Katića te se družili s građanima u parku gdje je održan program obilježavanja Dana srca i Dana starijih osoba

 

Na radnom sastanku u slunjskoj gradskoj vijećnici, sa direktorima i ravnateljima tvrtki i gradskih ustanova te djelatnicima gradske uprave, jučer su razgovarali ministrica rada i mirovinskog sustava, gospođa Nada Šikić te ministar branitelja, gospodinTomo Medved.

Razgovaralo se o brojnim aktualnim temama: mogućnost organizacije rada ureda za mirovinsko osiguranje svaki radni dan u Slunju; osiguranje putnih troškova za nezaposlene osobe koje idu na prekvalifikaciju te za osobe koje su privremeno zaposlene na javninm radovima; ravnomjernija raspodjela kvota za javne radove, odnosno da se za naše područje osigura - odobri veći broj osoba koje bi se primilo u javne radove; o vraćanju statusa hrvatskog branitelja iz kategorije socijalne skrbi u kategoriju hrvatskog branitelja sa osobnom opskrbninom i sl.

Istovremeno u gradskom parku predstavnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva, Policijske postaje Slunj, Centra za socijalnu skrb Slunj, Doma zdravlja Slunj i Crvenog križa Slunj predstavili su svoje aktivnosti, a sve povodom obilježavanja Dana starijih osoba i Dana srca.
Svatko od dionika predstavljao je svoj rad koji je usmjeren starijem pučanstvu, tako je patronažna služba Doma zdravlja mjerenjem tlaka i šećera provjerila zdravlje čak 173 osobe; kod policijskog službenika saznali su kako se zaštiti od krađa i prijevara koje prijete, posebno starijoj skupini ljudi; kod Centra za socijalnu skrb Slunj mogli su se upoznati s programom udomiteljstva; Dobrovoljno vatrogasno društvo upozoravalo je na požare te prezentiralo svoju opremu; volonteri Crvenog križa Slunj prezentirali su postupak pružanja prve pomoći – reanimaciju te su građani imali priliku i sami isprobati pružiti umjetno disanje; Dnevni boravak Crvenog križa Slunj prezentiralo je svoj rad i aktivnosti Pomoći u kući uz topao čaj i kolače; Crveni križ je također prezentirao i program Posudionice medicinskih pomagala koja se od 01.07.2016. nalazi i u Slunju.

Tijekom dana sve prisutne je i posjetila ministrica rada i mirovinskog sustava gospođa Nada Šikić te je nakon obilaska parka posjetila i Dnevni boravak za starije osobe Crvenog križa Slunj gdje su ju korisnici počastili pjesmom i kolačima.