Dobrodošli na službene stranice Grada Slunja

Povodom Tjedna Crvenog križa (8. - 15. svibnja 2016.), središnje obilježavanje na razini Društva Crvenog križa Karlovačke županije, održano je u četvrtak, 12. svibnja, u Slunju

 

Manifestacija se održava u Gradskom parku u Slunju, kojom je prilikom građanima i gostima omogućen uvid u rad društava Crvenog križa. Obilježavanje se održava uz sudjelovanje društava Crvenih križeva Duga Rese, Karlovca, Ogulina, Ozlja, Slunja i Vojnića.

 

Održavaju se edukacije o pružanju prve pomoći, a organizirano je i mjerenje krvnog tlaka, razine šećera i masnoće u krvi za sve zainteresirane od djelatnika Doma zdravlja Slunj.

 

Predstavili su svoj rad i Centar za socijalnu skrb Slunj, Policijska postaja Slunj, Srednja škola Slunj. Osim toga, organizirane su i edukativne radionice za djecu Osnovnih škola Slunj i Eugena Kvaternika Rakovica te Dječjeg vrtića Slunj.

Otvorenju je nazočio župan Karlovačke županije Ivan Vučić sa suradnicima te gradonačelnik Grada Slunja Jure Katić, koji su pozdravili djelatnike Crvenog križa i sve nazočne.

 

U sklopu programa uzvanici su posjetili i Dnevni boravak za starije osobe, gdje su ih korisnici dočekali pjesmom.