Dobrodošli na službene stranice Grada Slunja

Gledajući na šport u gradu Slunju slobodno se može reći kako su Slunjani doista orijentirani na bavljenje športom.  Takva misao datira još iz kraja 19. st., kada je Slunj iznjedrio prvog Hrvata, Slunjanina koji je nastupao na OI 1900., mačevaoca Milana Neralića, osvajača brončane medalje.

Iako je Slunj jedan od manjih gradova u Hrvatskoj, dosta se ulaže u sustavnu skrb o treninzima i nastupima selekcija (klubova i pojedinaca), o čemu vodi brigu Zajednica športskih udruga grada Slunja.

Zajednica je osnovana  2001. godine s ciljem razvitka i promicanja športa na području grada Slunja i okolice, s temeljnom zadaćom uključiti što veći broj učenika u športske programe izvan nastave te im osigurati uvjete kako bi kreativnije iskoristili svoje slobodno vrijeme, a u cilju smanjivanja društveno neprihvatljivog ponašanja mladih.

Danas Zajednica broji 12 članica i to raznovrsnih športskih klubova i udruga. U tih 12 klubova i udruga djeluje oko 600 športaša i športskih djelatnika.

Grad Slunj svake godine iz svog proračuna izdvaja znatna financijska sredstva za šport, no tome se dodaju i izdatci izdvojena  sredstva za gradnju nove srednjoškolske športske dvorane, koju je sufinancirao Grad Slunj i Ministarstvo regionalnog razvitka, šumarstva i vodnog gospodarstva.

Tomu dodajući i nogometno igralište s travnatom podlogom (Zubac), pomoćno igralište s travnatom podlogom kojima upravlja Nogometni klub ''Slunj'', te vode i zgrada mrjestilišta na Slunjčici kojima upravlja Športsko ribolovno društvo ''Slunjčica''.Univerzalni i funkcionalni športski objekti osnovni su preduvjet za održavanje športskih aktivnosti. Sa, još uvijek nedostatnom, financijskom potporom teško je postizati vrhunske rezultate, no uz veliko srce i zdrav športski duh i to je moguće. Kickboxing klub „Tigar“ Slunj ostvario je niz vrhunskih rezultata, rukometašice RK „Drenak“ su zapažene diljem Hrvatske, Kajak i kanu klub „Rastočki mlinari“ ravnopravno sudjeluje na svim razinama natjecanja i sl.

Tu možemo spomenuti i Nogometni klub '' Slunj '' koji se sa svojih pet selekcija od oko 120 aktivnih športaša natječe u I. ŽNL i postiže zavidne rezultate.

Zajednica športskih udruga grada Slunja i sam grad Slunj nastoje osigurati dovoljno sredstava za aktivnost svih naraštaja u šport te za postizanje još boljih rezultata.

-          U sastavu Zajednice djeluju slijedeće udruge i klubovi:  Nogometni klub “Slunj”, Športsko ribolovno društv “Slunjčica” Slunj, Kick boxing klub “Tigar” Slunj, Kuglački klub “Korana” Slunj, Kinološka udruga “Slunj”, Ženski rukometni klub “Drenak”, Moto klub “Poskok” Slunj, Kajak i kanu klub “Rastočki mlinari”, Kick boxing klub “Sokol”, Budokai klubu “Eugen Kvaternik”, Dizački klub “Željezna volja