Dobrodošli na službene stranice Grada Slunja
×

Napomena

Lack of access rights - File '/images/2015/planetzemlja.jpg'

„Sat za planet Zemlju“ je globalni događaj kojeg organizira WWF (svjetska nevladina organizacija za zaštitu prirode) a održava se zadnju subotu u ožujku svake godine pozivajući  domaćinstava, tvrtke i gradove na gašenje svjetla na jedan sat (javne rasvjete, poznatih znamenitosti i sl.).

Akcija „Sat za planet Zemlju“ (Earth Hour) nastala je 2007. godine u australskom Sydneyu kada je više od 2 milijuna ljudi i više od 2000 poslovnih subjekata ugasilo svijetla u svojim domovima i tvrtkama kako bi dali svoj glas protiv klimatskih promjena. Akcija je od inicijative jednog grada prerasla  u veliki globalni pokret u kojem je samo prošle godine sudjelovalo oko 7000 gradova iz više od 162 zemlje svijeta.


Grad Slunj se prvi put ove godine  uključuje  u akciju „Sat za planet Zemlju“ simboličnim gašenjem javne rasvjete u naselju Rastoke i centralnom dijelu naselja Slunj, 28. ožujka  2015. godine u vremenu od 20:30 do 21:30 sati.
Pozivaju se građani grada Slunja  da se također pridruže akciji u subotu, 28. ožujka 2015. godine u 20:30 sati gašenjem svjetala na sat vremena u svojim domovima.


Cilj akcije je osvještavanje stanovnika planete o resursima koji postoje i načinu njihova korištenja, te podsjećanje na važnost svakodnevnog djelovanja kako bi se očuvao naš planet. Ovogodišnja akcija posvećena je klimatskim promjenama.