Dobrodošli na službene stranice Grada Slunja
×

Napomena

Lack of access rights - File '/vijesti/slike/vije%C4%87eprevencije1.jpg'

Lack of access rights - File '/vijesti/slike/vije%C4%87eprevencije2.jpg'

Lack of access rights - File '/vijesti/slike/vije%C4%87eprevencije3.jpg'

Održana sjednica Vijeća za prevenciju na području Grada Slunja

 

Jučer je održana sjednica Vijeća za prevenciju na području Grada Slunja. Sjednici je predsjedao slunjski gradonačelnik g. Jure Katić. Za sjednicu je predviđen slijedeći dnevni red: 1) Izvješće o sigurnosti na području Grada Slunja; 2) Razmatranje planova i aktivnosti  za tekuću 2015. godinu (regulacija prometa, prevencija kaznenih djela i prekršaja); 3) Razno (nastavak uskrsne akcije pomoći jednoj osobi).

Sjednici su se odazvali: Načelnik Policijske postaje Slunj- gosp. Nenad Katić; Zapovjednik Središta za borbenu obuku - brigadir Ivan Jurilj;  Komunalni redar Grada Slunja- gosp. Dražen Kotić; Kontakt policajac- gosp. Ivan Obajdin; Ceste Karlovac, Ispostava Slunj- gosp. Nikola Štefanac; Centar za socijalnu skrb- gđa. Predraga Stipić; Ravnateljica Srednje škole Slunj- gđa. Diana Cindrić; Ravnatelj Osnovne škole Slunj- gosp. Tome Cvitković; Direktor HEP-a, Ispostave Slunj- gosp. Josip Stipić; Mons. Mile Pecić; Ravnateljica Doma zdravlja Slunj- gđa. Ivanka Magdić; Direktorica Komunalnog društva „Lipa"- gđa. Nikolina Paulić; Direktor tvrtke „Komunalac"- gosp. Dinko Puškarić; Ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Slunj- gosp. Nikola Živčić.

 

 

Tema ovog sastanka su svakodnevni problemi s kojima se susreću građani. Čišćenje snijega, koji je iznenadio svojom visinom ovih dana, jedna je od gorućih tema. Najveći problem su sela, odnosno čišćenje sporednih putova. Grad Slunj ima organizirano zimsko čišćenje u pet zona  (jedna zona je uže gradsko područje, ostale četiri su po naseljima). Osim toga, osigurano je 36 ralica za traktore po mjesnim odborima. Objekti u Slunju, kad se radi o čišćenju snijega, razvrstani su po prioritetu. Ukoliko ima problema kod objekata od posebne važnosti /kao na pr. Dom zdravlja/, isti se može javiti komunalnom redaru.

Tema sastanka je i opskrba strujom. U ovakvim vremenskim situacijama nemoguće je izbjeći oštećenja vodova, ali se pokušava sanirati šteta što je moguće prije i što je moguće kvalitetnije.

Centar za socijalnu skrb i Crveni križ bili su spremni na poziv doći do izoliranih pojedinaca i probijali su se s hranom i vodom do njih.

Ravnateljica srednje škole gđa Dijana Cindrić upozorava na opasnosti interneta, potrebno je provoditi radionice s mladima. Postavlja se problem remećenja javnog reda (prevrtanje kontejnera i dr.) u sitnim satima kad završi disko klub.

Gradonačelnik je iznio podatke o nekim projektima koji su u fazi skore realizacije ili u fazi projektiranja, kao što je nogostup na D1 od Novog sela do Taborišta, vodovod od Slunja preko Blagaja do Veljuna, odvodnja, pročistač. Zgrada gradske uprave treba zahvate jer krovište propušta kišu, treba rekonstruirati Moćanov most...

Tijekom sjednice članovi su vijeća diskutirali i pokušavali sagledati poteškoće