Dobrodošli na službene stranice Grada Slunja

U travnju stižu mobilni uredi Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine koji će zaprimati zahtjeve za obnovu na području Karlovačke županije.

Mobilni tim Ministarstva će biti u Slunju dana 16. 04. 2021. (petak) u prostoru Dobrovoljnog vatrogasnog društva, Ulica Plitvička 3, u Slunju u vremenu od 9:30 - 17:00,

u kojemu će vlasnici oštećenih kuća moći dobiti upute i podnijeti zahtjev za obnovu oštećene kuće temeljem Zakona o obnovi zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije i Karlovačke županije.

Mobilni timovi su stručna pomoć stanovnicima s područja pogođenim potresom da dobiju informacije o mogućnostima obnove svojih kuća koje su oštećene potresom. 

Osim na ovaj način, zahtjevi će se moći predati osobno ili putem pošte na adresu Ministarstva graditeljstva u Zagrebu, te putem digitalne platforme eObnova.

Osim navedenog dolaska mobilnog tima dana 16. 04. 2021., Grad Slunj ima rok do 12. 04. dostaviti popis obiteljskih kuća koje traže obnovu nekonstrukcijskih dijelova:

-popravak ili uklanjanje  i ponovna izvedba oštećenih dimnjaka, krovnih vijenaca i parapeta, balkonskih ogradnih zidova,

-popravak ili uklanjanje i ponovna izvedba oštećenih dimnjaka, krovnih vijenaca i parapeta, balkonskih ogradnih zidova,

-popravak ili uklanjanje i ponovna izvedba dijelova zabatnih zidova na tavanu/u potkrovlju

-djelomično ili potpuno prezidavanje nenosivih (pregradnih) zidova materijalom iste ili manje mase

-popravak krovišta (lokalna zamjena rogova, letvi, kosnika)

-zamjena dijelova pokrova (crijepa, sljemenjaka)

-popravak pukotina u nekonstrukcijskim elementima

-popravak ili zamjena dijelova krovne limarije, krovnih prodora, popravak krovne izolacije i sl.

-ostale slične mjere.

Središnji državni ured za stambeno zbrinjavanje će organizirano pristupiti obnovi nekonstrukcijiskih dijelova kuća.

Nekonstrukcijske dijelove vlasnici obiteljskih kuća mogu i samostalno obnoviti i dobiti povrat uloženog novca podnošenjem zahtjeva Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine na obrascu br. 5, ali moraju uz zahtjev priložiti:

  • elaborat obnove
  • završno izvješće nadzornog inženjera
    račun ovlaštenog izvođača radova
  • za dimnjake i atest dimnjaka

Zbog mogućnosti da se obnova provede organizirano preko Središnjeg državnog ureda pozivamo vlasnike obiteljskih kuća (sa zelenom naljepnicom) da čim prije dostave prijavu na obrascu u privitku ovog teksta ili ga preuzmu na porti gradske uprave od 06. 04. 2021. do 12. 04. 2021. (do 12,00 sati) u kojoj će navesti da li će obnovu nekonstrukcijskih dijelova obiteljskih kuća izvesti samostalno ili će to zatražiti od Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine. Popunjena prijava može se poslati i na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 

obrazac - Prijava kuća za prioritetni popravak nekonstruktivnih elemenata   

 ROK ZA PODNOŠENJE je 12. 04. 2021. do 12,00 sati.