Dobrodošli na službene stranice Grada Slunja

Povodom obilježavanja Tjedna Crvenog križa, Majčinog dana i dana obitelji, jučer je Gradsko društvo Crvenog križa Slunj u gradskom parku u Slunju priredilo prigodni program

Crveni križ Slunj tradicionalno tjedan Crvenog križa obilježava organizacijom zajedničkog druženja s DVD Slunj, PP Slunj i Domom zdravlja Slunj koji su za 200 djece iz OŠ Slunj, OŠ Eugen Kvaternik Rakovica, OŠ Cetingrad i Dječjeg vrtića Slunj organizirali zabavne igre. DVD Slunj omogućio je djeci da vatrogasnim šmrkom gase "vatru" (bočicu na stalku), djelatnici Policijske postaje Slunj uzimali su otisak prsta te im pokazala ostalu forenzičku opremu i vozila. Patronažne sestre Doma zdravlja Slunj mjerile su tlak i šećer našim starijim sugrađanima, Dnevni boravak za starije osobe Slunj prezentirao je svoj rad, a volonteri Crvenog križa Slunj su prezentirali pružanje prve pomoći, sa djecom igrala graničara, odbojke, tenis, gumi gumi i na kraju ocrtali park veselim crtežima!

Posebno zadovoljstvo građanima pružila su djeca svojim izvedbama pjesmica, recitacija povodom Majčinog dana.

Program je počeo u 9,45 sati kada je nakon pozdravnog govora ravnateljice Mirjane Puškarić i gradonačelnika grada Slunja gospodina Jure Katića prikazan postupak prve pomoći od strane mladeži Srednje škole Slunj.