DRAGI GRAĐANI, BRAĆO I SESTRE VATROGASCI I VATROGASKINJE!

 

     Obzirom, da zbog Korona krize i mjera koje provodi Vlada i Nacionalni stožer civilne zaštite na nivou Republike Hrvatske, nismo u mogućnosti obilježiti spomendan Svetog Florijana - zaštitnika vatrogasaca na već nama svima poznati tradicionalni način.

      Ipak planiramo skromno obilježiti spomendan Svetog Florijana dana 04.05.2020. godine, na način da ćemo u 8 sati započeti obilježavanje uz oglašavanje vatrogasne sirene u trajanju od jedne minute, organizirati će se obilazak ulica grada Slunja vozilima DVD-a i to samo djelatnici (bez članova), delegacija DVD-a na groblju će zapaliti svijeće kod centralnog križa u znak sijećanja na poginule i umrle vatrogasce, te na grobu prvog predsjednika DVD-a pokojnog Josipa Maršića. Ako bude moguće dva predstavnika DVD-a otići će taj dan na Svetu Misu.

     Još jednom braćo i sestre vatrogasci i vatrogaskinje, čestitamo Vam dan Svetog Florijana - dan vatrogasaca, da zaželimo puno zdravlja i da nas, ako je ikako moguće, korona virus zaobiđe uz pozdrav VATRU GASI - BRATA SPASI.

 

 

                                                                     Predsjednik i zapovjednik DVD-a Slunj.