Dobrodošli na stranice Grada Slunja

Trg dr Franje Tuđmana 12, 47240 Slunj
Centrala: 047/ 777-102
fax: 047/777-122
e- mail: grad-slunj@ka.t-com.hr

 KONTAKTI I PODACI ->

Otvoren novoizgrađeni most na rijeci Korani u Veljunu

 10. lipnja u mjestu Veljun ministar pomorstva, prometa i infrastrukture, g. Oleg Butković, otvorio je novoizgrađeni most

 

Svečanom otvorenju novog armirano-betonskog mosta, pored ministra Butkovića, nazočili su i saborski zastupnici Marija Jelkovac i Milorad Pupovac, župan Karlovačke županije Damir Jelić te njegov zamjenik Mirko Martinović, srpski konzul u RH, Goran Petrović, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić, ravnatelj ŽUC-a Karlovac Stjepan Turković te slunjski gradonačelnik Jure Katić.

 

Investitor su Hrvatske, ceste a izvođač radova Ceste Karlovac. Most je dug 65 metara, njegova je širina 5.5 m, s pločnikom za pješake s obje strane. U njega je utrošeno oko 8 milijuna kuna. Projektant mosta je  Branko Čordašev, dipl. ing. građ. iz tvrtke ARHING d.o.o. Karlovac. Rasponski sklop mosta je polumontažna armirano betonska konstrukcija koja se sastoji od tri pojedinačna raspona veličine 21,67 m1, ukupne dužine 65,00 m. Konstrukcija se oslanja na dva obalna upornjaka i dva stupišta u koritu rijeke. Asfaltirana je i pristupna cesta od D1 do mosta.

Naime, ovaj most sagrađen je na mjestu starog drvenog mosta, koji je spajao Veljun sa Primišljem-Polojom-Ogulinom, a kojeg je 2014. godine, uslijed velike količine vode, odnijela rijeka Korana.

Izbori za EU parlament 2019.

Izbori za članove vijeća i predstavnike nacionalnih manjina 2019.

Europe direct Karlovac

Komunalac

Kom. društvo Lipa

Radio Slunj

Župni ured

Grad Slunj, Trg dr. Franje Tuđmana 12, 47240 Slunj, tel: 047 777 102, http://www.slunj.hr, info@slunj.hr