Dobrodošli na stranice Grada Slunja

Trg dr Franje Tuđmana 12, 47240 Slunj
Centrala: 047/ 777-102
fax: 047/777-122
e- mail: grad-slunj@ka.t-com.hr

 KONTAKTI I PODACI ->

Obilježeno dovršenje projekta Preuređenja i proširenja kapaciteta Pučkog otvorenog učilišta i Knjižnice i čitaonice Slunj

Jučer, 19.2.2019. godine, u vijećnici Grada Slunja održana je konferencija za medije povodom završetka programa i projekta Preuređenja i proširenja kapaciteta Pučkog otvorenog učilišta i Knjižnice i čitaonice Slunj. Na konferenciji se je gradonačelnik Grada Slunja Jure Katić zahvalio Veleposlanstvu Republike Turske i njegovom veleposlaniku ekscelenciji Mustafi Babur Hizlanu na potpori kao i Turskoj razvojnoj agenciji TIKA koja je projekt preko Vlade Republike Turske i odobrila, te njenom voditelju gospodinu Haşimu Koç sa suradnicima koji su bili potpora u provedbi projekta.

 

Nakon govora gradonačelnika obratio se prigodnim riječima i ekscelencija veleposlanik, te zahvalio na ugodnom dočeku i uspješnoj suradnji obiju strana. Izrazio očekivanja i mogućnosti za nove projekte, a neki od njih su već pripremljeni i nalaze se u Turskoj na obradi i odobrenju.

Potom se u ime Ministarstva kulture i ministrice obratila izaslanica gđa. Jelena Glavić Perčin.  Nakon konferencije za medije priređena je mala svečanost pred gradskom knjižnicom i čitaonicom (u sklopu Pučkog učilišta) u Slunju.  U 10.30 sati ugledni gosti u pratnji gradonačelnika g. Jure Katića sa zamjenikom Ivanom Požegom i ravnateljicom POU Slunj Ivanom Perović Anušić, te predstavnicima slunjskih škola i ustanova, okupili su se pred obnovljenom  zgradom Pučkog učilišta. 

Obnovljenu knjižnicu  otvorili su zajedno Veleposlanik Mustafa Babur Hizlan, koordinator i voditelj Razvojne agencije TIKA Hasim Koc, te gradonačelnik Jure Katić i ravnateljica POU Slunj Ivana Perović Anušić koja je ovim dobila novu kvalitetu, te više prostora i stalaža za nove knjige, a to znači i veću ponudu knjižne građe. Gosti su pogledali obnovljenu knjižnicu i uvjerili se u provedbu projekta i može se reći da su Grad Slunj i njegovi građani dobili novu suvremeniju knjižnicu koja sada ima i odjel za djecu i mladež, studijski dio sa tri računala kao i dječji odjel sa igračkama i didaktičkim pomagalima.

Za napomenuti je da je pokojni ravnatelj koji bi sada bio ponosan na učinjeno, a svojom skromnošću  tražio je samo police da bi nakon njegove smrti zamjenik  gradonačelnika Ivan Požega dogovorio sa g. Hasimom i  TIKOM  proširenje kapaciteta knjižnice i uređenje svih prostorija i nabavku opreme, te osvježenje fasade.

Nakon pregleda knjižnice i prostora POU Slunj koji su preuređeni u predvorju kino dvorane završne riječi o provedbi projekta iznijela je ravnateljica POU Slunj Ivana Perovic Anušić, a u ime nadređene knjižnice Ivan Goran Kovačić iz Karlovca prisutnima se obratila i ravnateljica  Jasmina Milovčić. Kroz riječi zahvale prisutnima se obratio i nositelj projekta g. Hasim Koc koji je pohvalio suradnju sa gradonačelnikom Jurom Katićem, zamjenikom Ivanom Požegom i ravnateljicom POU Ivanom Perović Anušić te dodao da ovdje ta suradnja neće stati već će se nastaviti na daljnjim projektima od kojih se jedan se već bliži i uskoro ide u realizaciju.

Na kraju je ravnateljica POU pozvala sve prisutne na slatki domjenak pripremljen sa delicijama Republike Turske i domaćim specijalitetima.

Nakon slatkog domjenka gosti su obišli i naše neizbježne Rastoke i ostali zatečeni i oduševljeni prirodnim bogatstvima i resursima koje ovo naselje pruža. Obišli su tako i Jarebov Mlin, imanje obitelji Holjevac, konobu Kum gdje su se odmorili uz malu okrijepu, te nastavili razgledati ovaj biser. Tako je uspostavljen i kontakt sa iznajmljivačima i želja za korištenjem sadržaja i kapaciteta Rastoka i rijeka Korane i Slunjčice.

Uz pozdrave i želje za ponovnim druženjem do završetka novih projekata gosti su nas napustili oko 15 sati.

Turska državna agencija TIKA prisutna je u 54 zemlje,  od kojih je jedna i Hrvatska. Projekt POU Slunj je 44. po redu koji je ova razvojna agencija realizirala u Republici Hrvatskoj.

 

Izbori za EU parlament 2019.

Izbori za članove vijeća i predstavnike nacionalnih manjina 2019.

Europe direct Karlovac

Komunalac

Kom. društvo Lipa

Radio Slunj

Župni ured

Grad Slunj, Trg dr. Franje Tuđmana 12, 47240 Slunj, tel: 047 777 102, http://www.slunj.hr, info@slunj.hr