Dobrodošli na stranice Grada Slunja

Trg dr Franje Tuđmana 12, 47240 Slunj
Centrala: 047/ 777-102
fax: 047/777-122
e- mail: grad-slunj@ka.t-com.hr

 KONTAKTI I PODACI ->

Svibanj 2018
Pon Uto Sri Cet Pet Sub Ned
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Održan sastanak Vijeća za prevenciju

U Gradskoj vijećnici Grada Slunja održan je sastanak Vijeća za prevenciju na području Grada Slunja. Na sastanku se razgovaralo o stanju sigurnosti na području Grada Slunja u proteklom razdoblju te se razmatralo o aktivnostima koje bi se trebale provesti u narednom razdoblju.

 

Sastanku su nazočili predstavnici svih relevantnih ustanova i tvrtki: načelnik PP Slunj, g. Slavko Živčić, zapovjednik Središta za borbenu obuku, pukovnik Mario Lilić, kontakt policajac, g. Ivan Obajdin, voditelj Ispostave Cesta Karlovac u Slunju, g. Nikola Štefanac, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Slunj, gđa. Predraga Stipić, ravnateljica Srednje škole Slunj, gđa. Diana Cindrić, ravnatelj Osnovne škole Slunj, g. Tome Cvitković, ravnateljica Doma zdravlja Slunj, gđa. Ivanka Magdić, ravnateljica Crvenog križa Slunj, gđa. Mirjana Puškarić, direktorica komunalnog društva LIPA, gđa. Nikolina Paulić, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Slunj, gđa. Ivana Perović Anušić, zapovjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Slunj, g. Alen Holjevac, direktor Radio Slunja, g. Tone Butina, te ispred Grada, gradonačelnik, g. Jure Katić, zamjenik gradonačelnika, g. Ivan Požega, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela, gđa. Anđelka Jurašin Vuković i komunalni redar, g. Dražen Kotić.

Na sastanku se razgovaralo o stanju sigurnosti na području Grada Slunja u proteklom razdoblju te se razmatralo o aktivnostima koje bi se trebale provesti u narednom razdoblju, s osvrtom na nesmetano odvijanje prometa u naselju Rastoke za vrijeme turističke sezone, kao i aktivnosti prevencije činjenja kaznenih djela i prekršaja na području grada. Razgovaralo se o načinu postupanja kod ilegalnih ulazaka migranata, mogućnosti pojačane kontrole vozila u danima iza noćnih izlazaka (vikendom). Dotaknuli su se i teme izvođenja radova na Tonkovićevom mostu, koji će trajati do 15. 6. Tada bi se trebala otvoriti obadva traka, a radovi bi se izvodili tijekom ljeta samo na donjoj strani mosta. Nakon turističke sezone opet bi se radovi nastaviti na drugom traku ceste i nogostupa te ograde. Razmatralo se i o mogućnosti postavljanja video nadzora u naselju Rastoke (parkirališni prostori), kao i u užem području grada, a poradi prevencije kriminaliteta.

Razgovor je tekao i u pravcu provođenja akcija pomoći osobama i obiteljima, kojima je to najpotrebnije, kao i pomoćima ugroženima tijekom nepogoda (elementarnih i sl.).

Europe direct Karlovac

Komunalac

Kom. društvo Lipa

Radio Slunj

Župni ured

Grad Slunj, Trg dr. Franje Tuđmana 12, 47240 Slunj, tel: 047 777 102, http://www.slunj.hr, info@slunj.hr