Dobrodošli na stranice Grada Slunja

Trg dr Franje Tuđmana 12, 47240 Slunj
Centrala: 047/ 777-102
fax: 047/777-122
e- mail: grad-slunj@ka.t-com.hr

 KONTAKTI I PODACI ->

Aktualnosti

Besplatnom edukacijom do novih znanja i prilika za mlade i nezaposlene osobe

Otvorene su prijave na program usavršavanja za energetske savjetnike

Kako unaprijediti svoja stručna znanja, istovremeno raditi na smanjenju troškova za energiju, promovirati energetsku učinkovitost i pri tome zaraditi? Odgovore na ova pitanja dobit će 10 mladih, nezaposlenih osoba s područja Karlovačke županije, koje se prijave na besplatni i verificirani program usavršavanja: Savjetnici za učinkovitu potrošnju energije u kućanstvima. Program je namijenjen osobama do 25 godina sa završenom minimalno srednjom strojarskom, elektrotehničkom ili građevinskom strukom.

 

Kroz teorijsku i praktičnu nastavu polaznici će naučiti:

  • Kako prepoznati gdje se troši energija i napraviti osnovni energetski pregled
  • Kako prepoznati energetske i novčane uštede u kućanstvu
  • Kako koristiti online aplikaciju za izračunavanje ušteda
  • Kako analizirati podatke o potrošnji i predložiti najbolje mjere za uštede energije i vode
  • Osnove poduzetništva i kako pokrenuti vlastiti biznis.

 Edukacija će se održati u studenom u prostorima Pučkog otvorenog učilišta u Karlovcu,  prijaviti se može na https://goo.gl/i9DLrZ, a za više informacija može se obratiti na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 „Dio je to projekta Dobra energija u društvenom poduzetništvu, kojim Zelena energetska zadruga s partnerom Obrtničkim učilištem u Zagrebu, radi na razvoju zelenog energetskog poduzetništva kroz edukaciju mladih i podršku u osmišljavanju novih poslovnih modela koji uključuju njihovo zapošljavanje“, rekao je Zoran Kordić, upravitelj Zadruge i voditelj projekta te dodao: „Pridruži nam se i budi dio dobre energije!“. Kao energetski savjetnik možeš se zaposliti kroz program javnih radova u svojoj lokalnoj zajednici, savjetovati svoje najbliže i u susjedstvu kako mogu promijeniti svoje navike i plaćati manje račune za energiju, pronaći potencijalne zelene projekte u svojoj lokalnoj zajednici ili iskoristiti stečeno znanje iz poduzetništva i pokrenuti svoj biznis.

Projekt “Dobra energija u društvenom poduzetništvu” financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda te je nastavak uspješno provedene edukacije „Energetski savjetnici za energetski siromašna kućanstva“ koja se 2015. provodila u Koprivničko- križevačkoj županiji.

***

Za dodatne informacije:

Sanela Mikulčić, Zelena energetska zadruga, 099 242 0242, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Maja Katić, Zelena energetska zadruga, 098 160 9115, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 

Lokalni izbori 2017.


 

Europe direct Karlovac

Komunalac

Kom. društvo Lipa

Radio Slunj

Župni ured

Grad Slunj, Trg dr. Franje Tuđmana 12, 47240 Slunj, tel: 047 777 102, http://www.slunj.hr, info@slunj.hr